Kuhinja

Iskoraci: 12-godišnja kuhinja


Gotov proizvod (malo dijete nije uključeno)

"Ovako me je otac naučio da to radim", reče Joe Salamone s osmijehom, ponosno gledajući u naš tek gotovi popločani dio dvorišta. "Ne znam kako to uraditi na drugi način."

Dobro je kladiti se da je mogao smisliti i drugi način, budući da je to točno u uputama za postavljanje: položite ležaj od smrskanog kamena, a zatim položite pločnike u suhi pijesak. Ali Joein je otac položio svoje kamenje u cement, tako da Joe to radi. Posada je slojem cementa prekrila stijeni, a zatim gurnula pločnike na svoje mjesto, svi mukotrpno izravnavajući i bacajući kišnicu kako bi istjerala kišnicu iz kuće. Zamatanje sivog pijeska među finišerima sve je to završilo. Najbolje od svega je što ne zahtijeva održavanje i to je koncept koji sam zavoljela.

Prvi korak u dvorišnom procesu uključivao je iskopavanje obrisa projekta. Evo prvog pogleda kako bi se naši koraci uklopili u cjelokupni dizajn.

Ovaj popločani popločani dio dvorišta bio je nešto smetano otkad smo započeli projekt prije šest mjeseci, kada je građevinski odjel odbio palubu prikazanu na izvornom planu. Naša kuhinja je više od tri metra iznad nivoa razreda, a željeli smo podijeliti tu visinu na dva mjesta, olakšavajući sići s kuhinje na palubu, pa opet s palube na travnjak - svaka dva koraka, a ne četiri stepenica dolje vrata. (Svidjela nam se ta ideja, jer nam se čini da nikad neće uspjeti da u trenutku kad sjednemo da jedemo shvatimo da smo zaboravili kečap, salvete ili oboje.)

Kopanje obrisa pomoglo nam je da vizualiziramo kako bi na kraju izgledao naš popločani dio dvorišta.

Ali kôd je zahtijevao zaštitne odbojnike od tri metra s dvije strane palube, odvajajući ih od ograde i garaže i rezujući oko 75 četvornih metara izvan našeg sjedećeg prostora. Teras na nivou razreda imao je još jedan problem: Područje slijetanja plus koraci zauzimaju puno horizontalnog prostora - do trenutka kad bismo se spustili na nivo ocjene, bili bismo šest metara od kuće, sa dobrih 15 ili 20 četvornih metara prostora ispod stepenice. Da bismo dodatno zakomplicirali stvari, vrata su se suočila s petogodišnjim ukrasnim stablom šljive koje volimo - tijekom cijelog ovog projekta odupirali smo se savjetima da ga izvadimo ili premjestimo, a mi smo bili posvećeni izgradnji naše eventualne palube ili popločanog dijela oko nje.

Joe Salamone usmjerava žice nivoskih linija koje postavljaju visinu popločanog dijela.

Dakle, naši ciljevi su bili:

- Replicirajte ideju s palubom podjelenih koraka pomoću popločavatelja

- Stvorite privlačne pješačke protoke, od prilazne staze do kuće i kuće od dvorišta

- Završite slijetanje i korake koji su bili adekvatni za ulazak i izlazak iz kuće bez zauzimanja previše vodoravnog prostora.

Visoki red, znali smo.

Popločači stižu (potrebna je neka montaža)

Pažljivo smo planirali ovo: Izgleda kao mali prostor, ali doista postoji hodnik od dvije noge između stepenice i ivice dvorišta.

Tu je Joe ušao. Keith ga je preporučio kao momka u popločani dio dvorišta, a kad Keith kaže da je to tip, vjerujem u to. Uostalom, jedna od najboljih stvari koje dobar izvođač donosi na posao su dobri podugovarači. I nismo bili razočarani. Joe je napravio neke male, ali važne promjene u mojoj amaterskoj skici, a mi smo gotovi - on je razumio upravo ono što nam treba.

I kuhinjski stepenici i stepenice prema travnjaku imaju rubovi granita

Nešto smo se razlikovali po obliku štapa. Joe je preporučio protiv onoga što sam nacrtao, a to je bilo područje s pet stranica. Rekao bi da će taj mali kutni presek u svakom uglu imati nesrazmjerno veliki utjecaj na prostor; ljudi na sletištu mogli bi izgubiti ravnotežu ako se povuku u tu malu prazninu. Držao sam se iz dva razloga: jedan, taj mali negativni prostor povećao je širinu nogostupa između dva dijela dvorišta; i dva, oblik je više odgovarao onome za što mislim da će biti prometni obrasci na popločani dio dvorišta. (Mislio sam i da je odjeknuo oblik krovca ​​od gambrela na našem holandskom kolonijalu, ali to je bila samo glazura na torti!)

Blagovaonica je gotovo gotova; finišeri se pružaju prema prednjem dijelu dvodijelnog popločanog dijela. Podignut popločani dio dvorišta prvo je trebao debeli kamen stijena, a zatim sloj cementa za postavljanje kolnika.

Bez obzira na razlog Joeve skromnosti, gotov popločani dio dvorišta je fenomenalan. Ruba bullnose oko svih vidljivih stepenica, uključujući široku prostranstvo u prednjem dijelu kuće, bio je sjajan završni dodir. (Jedva čekamo da dođem do graničnih zasada koje će višnje staviti na vrh idućeg proljeća.) I nakon gledanja načina na koji su ovi masoni djelovali, uvjeren sam da ću moći provesti svoje penzione dane provodeći se pritom taj vrt 20 ili 25 godina od sada.

Dalje: Igra od (četvrtine) inča: 12-godišnja kuhinja.

Za više informacija o životu na otvorenom, uzmite u obzir:

Ugradnja Bluestone ploče na terasi
Pomiješajte palubu u krajolik
Stvorite vanjsku kuhinju iz snova